Duurzaam en eerlijke handel; onze unieke filosofie

Wij zijn een innovatief, jong en energiek bedrijf met een unieke duurzame Fair 'n Square filosofie, gebaseerd op eerlijke handel. Dit is doorgevoerd in alle aspecten van onze bedrijfsvoering. Wij bieden niet alleen een duurzaam alternatief voor kerstpakketten en bedrijfsgeschenken; de producten die wij aanbieden zijn bijzonder en simpelweg...... COOL!

Het begon met inspirerende verhalen

Duurzame en eerlijke handel heeft directeur Bastiaan van den Noort altijd bezig gehouden. "Voor het van start gaan met Fair 'n Square heb ik gedurende een paar jaar een kleine collectie duurzame en Fair Trade producten aangelegd met een bijzonder en inspirerend verhaal erachter. Langzaam ontstond het idee deze producten in de vorm van geschenken en kerstpakketten te gaan aanbieden en inmiddels is Fair 'n Square een feit! Ik vind het een geweldige gedachte dat je als gebruiker mee kan schrijven aan de inspirerende verhalen achter de producten die je koopt. Als je daarnaast ook de garantie kunt krijgen dat productie tot en met transport op een duurzame manier gebeurt, dan krijgt het geven ervan echt een bijzondere dimensie!"

Coole geschenken met een goed verhaal

Bij het samenstellen van ons assortiment laten we ons naast de geschenken zelf vooral inspireren door de mooie verhalen erachter; van de bedenkers, de makers of het doel dat ermee worden gesteund. Neem bv. onze Fairmail kerstkaarten, gemaakt door kansarme tieners in Peru en India. Of de Ragbags, trendy tassen vervaardigd uit afval. Door dit project hebben inmiddels 120 kansarmen uit India een zelfstandig bestaan opgebouwd. Maar ook dichter bij huis werken we mee aan een betere wereld; bv. door onze douchetimers, waardoor je per douchebeurt al snel 42 liter water bespaart!

Onze werkwijze; duurzaamheid van productie tot levering

Wij staan voor duurzaamheid; vanaf productie tot en met transport. Daarin zijn we onderscheidend van andere aanbieders, waarbij vaak alleen de producten zelf duurzaam zijn. Een uitgebreide screening van de producenten van onze geschenken maakt deel uit van de selectieprocedure. Maar hier houdt het niet op. Wij dragen er ook zorg voor dat alle transport (van de producten tot en met kerstpakketten) CO2 neutraal gebeurt. Het inpakken van onze geschenken en kerstpakketten gebeurt op de sociale werkplaats de Felua Groep. Hier krijgen mensen met een gezondheidsbeperking de kans een volwaardige plaats in te nemen in de maatschappij. Het spreekt voor zich dat voor onze brochures en verpakkingen alleen gerecycled papier en karton wordt gebruikt! Wij beloven duurzaamheid van A-Z, een goed verhaal toch?

Wij geloven in concrete beloften!

Onze filosofie “betrouwbaarheid betekent niets zonder concrete beloften”. Wij willen graag 100% transparant zijn in waar we voor staan. Onze beloften op een rijtje:

  • Ons team is van 8-19 telefonisch bereikbaar.
  • Ook buiten kantooruren zijn we indien benodigd beschikbaar.
  • Je mail wordt gegarandeerd binnen 4 uur behandeld
  • Je krijgt direct na je bestelling een bevestiging per mail
  • Mocht een product om welke reden dan ook niet leverbaar zijn, dan vervangen wij deze door een duurder alternatief
  • De afgesproken datum voor levering staat vast.
  • Uw pakketten worden gegarandeerd op tijd geleverd!


Bestellen en leveren; hoe werkt dit bij ons?

Voordat je je bestelling bij ons maakt, wil je vast meer weten over een aantal onderwerpen. Bijvoorbeeld wat er gebeurt na je offerte aanvraag of wanneer de kerstpakketten of geschenken precies worden geleverd. Is het mogelijk een eigen wenskaart of cadeau toe te voegen aan een pakket? We hebben de meest gestelde vragen voor onder gebracht op een speciale veel gestelde vragenpagina.