De Ecobutton voldoet aan de RoHS-richtlijn en wordt gefabriceerd van gerecycled kunsstof. Het is een retrofit apparaatje dat werkt op elke pc die draait onder Windows 2000, XP en Vista.
In welke kerstpakketten zit dit product?
Koele Aarde pakket »

Het verhaal van Ecobutton

De Ecobutton is een geheugensteuntje om je computer uit te zetten als je er even niet achter zit. Even een telefoontje plegen? Een druk op de knop en je computer schakelt direct over op de energiebesparende stand.


Stroom besparen
De Ecobutton werkt als een visueel geheugensteuntje en herinnert je er aan elektriciteit te besparen als je computer niet gebruikt wordt, maar wel aan staat. De Ecobutton is verlicht en ligt op je tafel of bureau naast je toetsenbord. Je sluit hem gemakkelijk aan op je computer met behulp van een USB-kabel. Iedere keer als je pauzeert, een telefoongesprek voert of naar een bespreking gaat druk je simpelweg op de Ecobutton en je computer wordt in de energiebesparende modus ‘ecomode’ gezet. Die modus zorgt ervoor dat zowel je computer als je monitor dezelfde nominale stroom gebruikt als wanneer deze uitgeschakeld zouden zijn.

Langzaam opstarten? Nee hoor!
Normaal gesproken houden mensen er niet zo van hun computers uit te zetten voor kortere tijd, vanwege de tijd die het kost om ze opnieuw op te starten. Met de Ecobutton klik je op een willekeurige toets op je toetsenbord en je computer gaat onmiddellijk terug naar waar je was gebleven.

Meten is weten
De Ecobutton heeft nog een extra functie: iedere keer als je je computer in de ‘ecomode’ zet houdt de software van het apparaatje bij hoeveel kooldioxidedeeltjes, elektriciteit en geld je hebt bespaard door de Ecobutton te gebruiken. Zeker bij het gebruik van veel computers, bijvoorbeeld op kantoor, kan dit na verloop van tijd behoorlijk oplopen. Je kunt deze gegevens vervolgens gebruiken om je CO2 voetafdruk én je energierekeningen te verlagen. Geld besparen en iets doen voor het milieu was nog nooit zo gemakkelijk!