Gebonden uitgave van 400 pagina’s. Geschreven door Janny van der Molen en in 2009 uitgegeven door uitgeverij Ploegsma. De illustraties zijn van Els van Egeraat.
In welke kerstpakketten zit dit product?
Wereldse Inspiratie pakket »
Wereldse Inspiratie pakket

Het verhaal van Boek: Helden! - Janny van der Molen

Vanuit de beleving van kinderen vertelt Janny van der Molen het verhaal van mensen die de wereld door hun moed, kracht en doorzettingsvermogen een stukje mooier maakten. De prachtige verhalen zijn een inspiratie voor kinderen én volwassenen.

Van Mandela tot Anne Frank
Een meisje leest het dagboek van Anne Frank. Een jongetje loopt mee met Gandhi’s zoutmars. Nederlandse schoolkinderen corresponderen met leeftijdsgenoten in Zuid-Afrika ten tijde van Mandela’s vrijlating. Een zeventiende-eeuws meisje wil net als haar broers Latijn leren. Allemaal verhalen die in Helden! terugkomen en die je terug voeren in de tijd.

Helden!
In Helden! staan verhalen over bekende (en minder bekende) personen, die voor de kinderen van vandaag een voorbeeld en inspiratiebron kunnen zijn: Anna Maria van Schurman, Charles Dickens, Ferdinand Domela Nieuwenhuis, Florence Nightingale, Anne Frank, Michael Gorbatsjov, Magatma Gandhi, Moeder Theresa, Nelson Mandela, Aletta Jacobs, Martin Luther King en Barack Obama. Of je het boek nu voorleest, of zelf leest, de verhalen blijven boeien. Helden! is één van de tien genomineerden voor de Kinderboekwinkelprijs 2010.

Janny van der Molen
Janny van der Molen (1968) is journalist, theoloog en moeder van een dochter en een zoon. Na jarenlang  werkzaam te zijn geweest  in de communicatie en journalistiek (voor o.a. het IKV, het CNV en het Friesch Dagblad) en lid te zijn geweest van de gemeenteraad van Heerenveen, werkt Janny nu voor een Friese plattelandsorganisatie.