Organic Meltdown chocolade wordt geleverd in repen van 90 gram in de varianten melk en puur.
In welke kerstpakketten zit dit product?
Wereldse Inspiratie pakket »
Koele Aarde pakket »

Het verhaal van Organic Meltdown Chocolade

Om te kunnen leven heb je niet veel nodig: water, eten, liefde, goed gezelschap en… chocolade!

Maar de oprichters van Organic Meltdown konden niet meer oprecht genieten van chocolade toen ze te weten kwamen dat grote stukken van het tropisch regenwoud gekapt werden om cacaoplantages aan te leggen. En wat doe je dan als chocolade je eerste levensbehoefte is? Dan doe je natuurlijk er alles aan om weer helemaal te kunnen genieten!

Red de Planeet!

Chocoladeliefhebbers kunnen vanaf nu de planeet redden, door zichzelf te trakteren op overheerlijke chocoladerepen van Organic Meltdown: een nieuwe, dubbel gecertificeerde (Biologisch en Fair Trade) chocoladelijn.

Elke reep een boom

Voor iedere chocolade reep van Organic Meltdown die verkocht wordt, zal een boom in het tropische regenwoud van Ecuador worden gered van de kettingzagen. Op de verpakking staat een uniek nummer waar mee je op de webpagina van Organic Meltdown je ‘eigen’ geredde boom kunt vinden. Dit is de eerste chocoladereep die echt bomen redt, die waardevolle biodiversiteit in stand houdt en tegen de opwarming van de aarde strijdt!

Het doel: 5 miljoen bomen redden

Organic Meltdownen de World Land Trust (een Engelse internationaal opererende NGO) hebben enkele tropische regenwouden in Ecuador geïdentificeerd, die op het punt stonden te worden gekapt. Deze hebben zij vervolgens opgekocht en het aantal bomen hierop geschat en genummerd. Iedere chocoladereep heeft een uniek nummer dat bij een bepaalde boom uit het regenwoud hoort. Het tropische regenwoud wordt beheerd door lokale NGO’s die weer worden gecontroleerd door de World Land Trust. Organic Meltdownwerkt op het moment aan het beschermen van meer dan 500,000 bomen van een tropisch regenwoud in Ecuador. Het doel is om uiteindelijk meer dan 5 miljoen bomen te redden voor 2012!

Een reep met zo’n bijzonder verhaal mag natuurlijk niet ontbreken in onze kerstpakketten.