Earth water wordt geleverd in een modern vormgegeven 50cl Tetra verpakking. Deze is vervaardigd uit 100% gerecyclede materialen.

Het verhaal van Earth Water - 50cc Tetra pack

Het Earth Water concept is ontstaan naar het gedachtegoed van de Canadees Kori Chilibeck. Deze reislustige en maatschappelijke betrokken student kreeg tijdens één van zijn reizen een briljante ingeving...

Basiskamp Mount Everest

Tijdens de trektocht naar het basiskamp van de Mount Everest, ontmoette Kori met zijn reisgezelschap een oude man. Hij was blootvoets, had een gescheurde broek en t-shirt aan en droeg een enorme zak op zijn rug. Via hun tolk raakten ze aan de praat. De man vertelde dat hij 50 dollarcent per dag verdiende door met het hele pakket de berg te beklimmen (waar hij per keer zo’n 2 weken over deed). Toen hem gevraagd werd wat hij dan versleepte, gaf de man aan dat hij dat niet wist. Maar het was in ieder geval iets dat hij zichzelf nooit zou kunnen veroorloven. Toen het gezelschap keek wat de man bij zich droeg, bleek dat de zak volgeladen was met blikjes frisdranken van een grote multinational, zodat 'de westerling' ook op de Mount Everest het drankje kon drinken.

Earth Water Europe

Bij toeval las de Nederlander Patrick de Nekker tijdens zijn reis door Canada in Edmonton een artikel over Earth Water met de titel; "If you had the chance, would you change the world?". Hij was meteen overtuigd van het succes van het concept en zocht dan ook direct contact met Kori. s' Avonds dronken ze in Edmonton een biertje. Er was een klik tussen de twee heren en de brug naar Europa was snel geslagen. Patrick zegde zijn baan op en ging zich bezig houden met het in de markt zetten van Earth Water in Nederland. Ondertussen vond hij in ondernemer Henk Witteveen een partner met wie de verpakkingen en advertentiecampagne werden ontwikkeld.In 2007 verkochten Patrick en Henk op luchthaven Schiphol en op de hoofdkantoren van Microsoft en ABN Amro hun eerste pakjes Earth Water. Daarmee was Earth Water Europe geboren! Inmiddels is Earth Water ook in Portugal, België, Frankrijk en Duitsland verkrijgbaar en liggen er aanvragen voor andere Europese landen.

Fair ’n Square ondersteund dit prachtige initiatief natuurlijk graag en heeft Earth Water in haar pakketten opgenomen. Een zuiver geschenk.