De thee van Palais des Thés is er in verschillende varianten. In ieder doosje zitten 20 zakjes voor één kop thee. In de diverse pakketten zijn verschillende smaken opgenomen.

Het verhaal van Le Palais Des Thés - Doosje 20 zakjes

Le Palais des Thés is een Frans theehuis dat thee van zeer hoogwaardige kwaliteit biedt. Het bijzondere van deze thee is dat het o.a. op smaak wordt gebracht met natuurlijke ingrediënten zoals bloemblaadjes en vruchten en er bovendien rekening gehouden wordt met het milieu, de werkomstandigheden en het Fair Trade principe

Wereldreizigers

Le Palais des Thés is een relatief jong bedrijf (1987) dat is ontstaan door een groep van ongeveer 50 theeliefhebbers, die niet tevreden was met de thee die er op dat moment verkrijgbaar was. Om de versheid en kwaliteit van de thee te garanderen wordt de thee ingekocht op de plantages zelf. Le Palais des Thés reist met grote regelmaat naar deze theeplantages om in staat te zijn de werkcondities van de plukkers en de gebruikte landbouw methodes in de gaten te houden en te verbeteren, tezamen met de hygiëne en veiligheid.

De missie van het bedrijf

De missie van Le Palais des Thés is om de beste kwaliteit thee te leveren terwijl gelet wordt op het milieu, de werk omstandigheden op de plantages en het Fair Trade principe.

Concrete beloften

Omdat de plantages regelmatig worden bezocht door eigen medewerkers, kan ervoor worden gezorgd dat:

  • Le Palais des Thés de eigenaren van de plantages kent, weet hoe deze eigenaren de plantages runnen en van ze vereist dat ze voldoen aan het door “Le Palais des Thés” gehanteerde verantwoorde inkoopbeleid, te weten; geen kinder- of dwangarbeid, respect voor de omgeving en schone bedrijfsvoering, geen ontbossing, eerlijke lonen voor de werknemers en voldoen aan gezondheids- en veiligheidsmaatregelen;
  • Le Palais des Thés bijzondere theesoorten aanbiedt van buiten het traditionele circuit en ook van kleinere plantages, die vaak over het hoofd worden gezien door andere theefabrikanten;
  • Le Palais des Thés regelmatig controles uitvoert op de in te kopen theebladeren en de manieren van plukken, verwerken en behandelen.

De plantages van Le Palais des Thés bevinden zich o.a. in China, Taiwan, Thailand, Indonesië, Vietnam, Maleisië, Japan, India, Sri Lanka Nepal, Bangladesh, Iran, Turkije, Georgië, Rwanda, Kameroen, Kenya, Mauritius, Zimbabwe, Brazilië en Argentinië.