De Red Beans koffie van Fair ’n Square is heerlijke snelfilter maling in een verpakking van 250 gram.
In welke kerstpakketten zit dit product?
Eerlijke Koffie en Thee pakket »
Eerlijke Koffie en Thee pakket

Het verhaal van Red Beans Koffie - Snelfiltermaling 250 gram.

Sinds 1891 selecteert, keurt en brandt branderij Neuteboom de beste koffiebonen ter wereld. Voor deze bonen gaan ze letterlijk heel ver, maar alles komt pas samen op de tafels van de keurmeesters. Daar worden de melanges geboren, nadat iedere koffieliefgek in het pand ze heeft geproefd en goedgekeurd. De droom van Redbeans koffie? Iedere Nederlander laten genieten van echt goede koffie. Lekkere, duurzame koffie gemaakt van de beste handgeplukte ‘rode bonen’.

Een goed begin…

Lekkere koffie begint bij de boon. Zoals iedere ‘koffieboer’ weet zitten de lekkerste bonen in rijpe, rode koffiebessen. Om die te selecteren moet je wel goed je best doen en ze moeten met de hand worden geplukt. Grote plantages vinden dat te ingewikkeld. Met machines worden alle bessen van de struiken getrokken, waardoor ook onrijpe bonen in de koffie terecht komen. En dat is zonde van de smaak. Daarom is de koffie van Redbeans 100% handgeplukt.

100 % biologisch

Alles wat er met de koffiebonen gebeurd, beinvloedt de smaak. Mede daarom wordt de koffie van Redbeans 100% biologisch geteeld. Pesticiden, kunstmest en andere chemische middelen worden niet gebruikt. Zo behoud je de volle, ronde, pure smaak die koffie van nature heeft. En ook niet onbelangrijk: het is een stuk beter voor het milieu. Waarom zou je rommelen met wat de natuur perfect heeft gemaakt?

Uitademen

Goede koffie moet vers zijn. Simpel. Koffie die in een traditioneel hard vacuüm pak gaat, moet na het malen in de fabriek eerst vier uur ontgassen voordat hij verpakt kan worden. Vier uur lang zuurstof bij de koffie, daar wordt koffie oud van! Om dit te voorkomen gebruikt Red Beans voor al hun koffie een verpakking met aromaventiel. Hierdoor kan de koffie in de verpakking rustig ontgassen, terwijl er geen zuurstof van buitenaf bij komt. Hierdoor blijft de echte smaak van koffie behouden. Dat is pas vers!

Goed voor koffie, goed voor de boer

Redbeans betaalt de boer niet alleen een Fair Trade premie, maar ook een bio premie. Door biologisch verbouwen en aandacht voor betere kwaliteit, krijgt de boer een beter inkomen en een betere koffie. Redbeans gelooft dat de kwaliteit van goede koffie begint bij de boer. Daarom kiezen ze voor Fair Trade door in te kopen volgens de handelsvoorwaarden van Max Havelaar. Fair Trade is goed voor de boer en goed voor de koffie. Want als je mensen beloont voor hun vakmanschap en een eerlijke prijs betaalt, kunnen ze met liefde een topproduct maken.