Deze massagebar wordt zonder verpakking geleverd.
In welke kerstpakketten zit dit product?
Duurzame Verwen pakket »
Betere Wereldpakket »

Het verhaal van Lush - Massagebar Soft Coeur

Lush gelooft dat je gelukkig bent als je het gevoel hebt dat je leven betekenis heeft. Dit simpele geluk vinden de trotse medewerkers terug in het maken van hun heerlijke producten.

Massage bar in vaste vorm

De massagebars van Lush bevatten massage olie, maar dan in vaste vorm. Ze worden zonder verpakking geleverd. Dat betekent minder verpakkingsmateriaal en dus beter voor het milieu. De Soft Coeur massagebar is spannend en verrassend. Een heerlijke mix van honing en cacao. Wanneer je de Soft Coeur gebruikt, moet je niet bang zijn een spannende kant van jezelf te ontdekken. Want het zou eeuwig zonde zijn als je niet even probeert hoe het smaakt. Een spannende massagebar die goed is voor je huid en heerlijk om te gebruiken.

De start van Lush

Het creatieve team van Lush werkt al sinds de jaren zeventig samen aan handgemaakte cosmetica. In 1978 verkochten ze hun eerste product aan The Body Shop en in 1988 startten ze hun eigen bedrijf Cosmetics to Go. Na veel ongelukkig toeval moet Cosmetics to Go haar deuren sluiten. In 1994 kwamen het team opnieuw bijeen om een doorstart door te spreken. De eerste winkel werd geopend in Engeland en deze vestiging is er nog steeds. Sindsdien is Lush alleen maar gegroeid.
Vandaag de dag hebben ze ruim vijfhonderd winkels over de hele wereld. Ze maken hun producten met de hand in fabrieken in Engeland, Canada, Zuid-Amerika en Japan, zodat alle winkels kunnen worden voorzien van cosmetica die vers is.

Volg je neus

In de winkels van Lush hoef je alleen je neus maar te volgen. Je ruikt de producten al voordat je ze ziet. Niet verwonderlijk als je bedenkt hoeveel producten onverpakt verkocht worden. Lush gebruikt de beste parfumingrediënten ter wereld. Ieder geur wordt behandeld als een vorm van kunst. Oude, folkloristische recepten worden gebruikt en ingrediënten die al duizenden jaren bekend staan om hun geweldige werking, krijgen een creatief nieuw jasje.

Lege opslagruimtes

Lush gebruikt liever mensen dan machines om hun producten te maken. Een groep recycle-experts die op bezoek kwam, stond met open mond te kijken toen ze hoorden hoe weinig energie Lush verbruikt. Het aantal producten dat gemaakt wordt is afhankelijk van wat er door de winkels wordt besteld. Op deze manier wordt voorkomen dat grote opslagruimtes, die veel energie verbruiken, vol liggen met producten. Er wordt direct vanuit de fabriek geleverd. Zo blijft het benzineverbruik laag, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind.

Vers, vers, vers

Veel reguliere shampoos, douchegels, gezicht- en bodycrèmes hebben al een heel leven achter de rug voor ze uiteindelijk bij jou in de badkamer belanden. Ze hangen jaren rond in opslagplaatsen en op de schappen in de winkel. Er staan geen houdbaarheidsdata op de potjes, wat soms betekent dat ze al drie jaar oud zijn. Daar houdt Lush niet van. Versheid is belangrijk en daar staat iedereen bij Lush achter! Een sticker aan de achterzijde van het product laat daarom zien door wie en wanneer het is gemaakt. Uniek in cosmeticaland!