Een 400 minuten durende documentaire over de geheimen van de zee. De gesproken taal is Engels. De ondertiteling is in het Nederlands.

Het verhaal van DVD Oceans

Bijna drie kwart van de aarde bestaat uit water. Oceans laat zien welke mysteries onder de oppervlakte schuilgaan. Filmmakers Jacques Perrin (Winged Migration, Microcosmos) en Jacques Cluzaud duiken diep in de oceanen van de wereld om ons de ongelofelijke dieren te laten zien die daar leven. Met nooit eerder vertoonde beelden, gemaakt met behulp van de nieuwste technieken, biedt Oceans een unieke kijk op de wereldzeeën.

Een ongetemd universum

Voorbij de grenzen van de oceanen bevindt zich een miskend en ongetemd universum met vreemde wezens die met elkaar omgaan, mekaar aanvallen, op mekaar jagen en met elkaar leren leven in een wilde symfonie. Dit is het verhaal van een fascinerende reis in het hart van de oceanen, het geweld van de stormen en het uitgebreide territorium van de zeewezens. Een verhaal van leven en dood tussen de mens en de dieren van de zee. De mens en zijn arsenaal aan wapens om te vissen, zijn afval en zijn vergif... Het is het begin van een nachtmerrie, maar vooral van een droom over een gerespecteerd universum in de zee vol leven, diversiteit en beschermde gebieden in overeenstemming met de afmetingen van de oceaan. Een verzoening tussen de meest geduchte, meest bedreigde en meest vertrouwde wezens uit de zee.

De Boodschap

Toen deze film in Nederland uitkwam in de bioscoop,hebben wij deze direct bekeken. Wat wij zagen was niet alleen een film die op onorthodoxe wijze het verhaal van 's werelds oceanen vertelt, maar dat ook doet in een prachtig perspectief van het verleden en de mogelijke toekomst. De film biedt een goede, doch niet dominante, waarschuwing dat al het moois in deze wereld verloren kan gaan, indien de mens zich niet aanpast aan de rest van het leven op deze aarde. Perrin doet dit door de unieke schouwspelen te tonen die in al die miljoenen jaren zich langzaam tot een evenwichtige harmonie!