De wasnoten worden geleverd in een proefzakje van circa 8 halve nootjes. Hiermee kun je afhankelijk van de temperatuur 1-3 keer wassen.
In welke kerstpakketten zit dit product?
Koele Aarde pakket »
Betere Wereldpakket »

Het verhaal van Wasnoten - Proefzakje

Steeds meer mensen krijgen last van allergieën, door langdurig gebruik van chemische stoffen. De risico's voor je gezondheid kunnen worden geminimaliseerd wanneer je zoveel mogelijk producten op natuurlijke basis gebruikt. Bovendien is het een stuk beter voor het milieu!

De wasnotenboom

In India en Nepal wordt de wasnoot (Sapindus Mukorossi) al sinds eeuwen als dagelijks wasmiddel gebruikt. Oorspronkelijk komt de 15 m hoge wasnotenboom uit Zuid-India. In maart/april heeft de boom witte bloemen. In september/oktober worden de noten geplukt.
De rijpe noten zijn goudkleurig en kleverig. Na de oogst worden de noten gedroogd, waarna ze roodbruin kleuren en minder kleverig zijn. Daarna worden de noten gebroken en in katoenen zakken verpakt. De schaal van de noot bevat de stof Saponin, die een onovertroffen waskracht bezit.

Hoe werkt het?

In de schaal zit de wat kleverige stof SAPONIN die hetzelfde als zeep werkt. Als de schalen met water in aanraking komen lost de natuurlijke zeep op, en ontstaat er een milde zeepoplossing. Vul het bijgevoegde zakje met zo`n 4-5 halve schaaltjes, vind het dicht en leg het tussen de was in de machine. Als je twee keer achter elkaar op 30 C wast kunt je hetzelfde zakje voor een tweede keer gebruiken. Wasverzachter is niet meer nodig, de was komt heerlijk fris en zacht uit de machine.