De wijnen van No House Wine worden geleverd in flessen van 0,75 ltr (wit, rood of rosé).

Het verhaal van No House Wine - Fles (75 cl)

'No House' Wine is een nieuw wijnlabel waarvan de opbrengst gaat naar dakloze kinderen van HIV-besmette families in Zuid-Afrika. De huizen die met de opbrengst gebouwd worden, zijn bestemd voor de zogenaamde 'kindouders' die zorgen voor hun jongere broertjes en zusjes. Het huizenproject is een initiatief van de Nederlandse stichting 'HomePlan' en wordt gerealiseerd in Kwazulu-Natal onder leiding van Zuster Priscilla Dlamini van De Holy Cross Foundation.

Het initiatief

'Wat is er mooier dan genieten van een goed doel? De wijn ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. En voor elke druppel die je drinkt, gaat er een bijdrage naar Zuid-Afrika. Wij hebben het beste talent bijeengebracht. Een topdesigner, wijnconnaisseurs en de internatioale wijnbedrijf Paul Sapin. We zijn trots op iedereen die belangeloos aan dit project heeft meegewerkt', zeggen initiatiefnemers Jeroen Tebbe en Patrick van der Heijden, Nederlandse reclame creatieven

HomePlan: huis, thuis, toekomst

Stichting HomePlan is een Nederlandse stichting die inzet voor kleinschalige huisvestingsprojecten in ontwikkelingslanden. HomePlan werkt hierbij samen met lokale organisaties. Het doel van HomePlan is om de mensen die zelf geen geld of inkomen voor huisvesting hebben, een huis, een thuis en een toekomst te geven. De lokale ontvangende partijen zijn verantwoordelijk voor de sociale projecten die met de huizen gerealiseerd worden. HomePlan is actief in Mexico en Zuid-Afrika. Inmiddels zijn er zo'n 1500 huizen gerealiseerd.

Bekroond design

De internationaal bekroonde designer Edwin Vollebergh tekent voor de prijswinnende serie 'No House' Wine. In het flesdesign zit op subtiele wijze de boodschap van HomePlan verpakt. De tekst is schijnbaar met de hand op de fles gekalkt. Het etiket op de achterzijde is ontworpen als verpakkingstape. De zilveren draaidop is onbewerkt en slechts voorzien van rode belettering. 

De verpakking werd (inter)nationaal bekroond door o.a. New York Festivals (silver) en de Art Directors Club Nederland (zilveren lamp).

Sauvignon, Chenin Blanc en Pinotage Rosé

De  smaakvolle No House Cabernet Sauvignon Merlot blend is afkomstig uit de Wamakersvallei Winery in de regio Wellington in de Kaap. De wijn is zeer gebalanceerd (licht eiken gecombineerd met zachte fruit nuances) en laat zich ideaal combineren met alle soorten rood vlees. De typische Chenin Blanc is afkomstig van Groot Eiland Winery in de Breedekloof regio. Deze verfrissende wijn is fruitig en toegankelijk. De wijnliefhebber herkent ananas en ander accenten van tropisch fruit. De wijn leent zich prima voor een aperitief en laat zich schitterend combineren met een lichte zomersalade. De volle Pinotage Rosé wordt met zorg gemaakt in de Wamakersvallei Winery, gelegen in de  Wellington regio aan de Kaap. Kenmerkend zijn de typische rosé smaken zoals pruimen, rozijnen, kersen en snoepjes, een prachtig palet van smaak gecompleteerd met een heerlijke ronde afdronk.