Boek: Kleurenpracht - Catherine Legrand

Boek: Kleurenpracht - Catherine Legrand

Van de Vietnamese Hmong-tuniek tot de Afrikaanse Hause-boubou,  via de huipiles van de Maya-vrouwen tot de Roemeense blousons: onze kleding toont wie we zijn. Kleurenpracht neemt je  mee op een adembenemende reis door de wereld van textiel en kleding aan de hand van een prachtige reeks fotografische tweeluiken.

Het gaat om prachtige, kleurrijke, dagelijkse kleding

Het boek illustreert op schitterende wijze hoe en wat onze ogen waarnemen: allereerst een silhouet, een houding of een gezicht, maar vrijwel tegelijkertijd ook details; in de kleding, de kwaliteit van de stof, de kleur, de dessins of in de afwerking. Met die dubbele blik die zowel het geheel als het detail waarneemt, krijgt de kijker een indruk van hoe het kledingstuk is gemaakt en waarop het is geïnspireerd. De portretten in dit boek zijn geselecteerd op basis van het specifieke karakter van de kleding en de unieke tradities die ondanks de mondialisering nog steeds bestaan. Het gaat om dagelijkse kleding en het merendeel van de mensen in het boek weeft, verft, naait en borduurt deze zelf.Een initiatief in samenwerking met Oxfam Novib

Oxfam Novib is wereldwijd actief. Samen met ruim 850 lokale organisaties helpen zij mensen in ontwikkelingslanden een zelfstandig bestaan op te bouwen. Twee miljard mensen moeten dagelijks rondkomen van minder dan twee dollar per dag. Oxfam Novib geeft mensen de mogelijkheid een zelfstandig bestaan zonder armoede op te bouwen.

Over de auteur

Catherine Legrand is styliste en heeft een eigen boetiek in Parijs. Gedurende haar vele reizen verzamelde zij stoffen, kleding, sieraden en foto's die de basis vormen voor haar creaties van textiel en haar boeken.


Kleurenpracht is een inspirerend geschenk, dat op een prachtige manier de verscheidenheid van de wereld in beeld brengt.

Prijs: € 20,00 (excl. BTW) contactofferte